Søndervang Dagtilbud serverer et frokostmåltid, der lever op til Aarhus Kommunes kostpolitik og sundhedsmyndighedernes anbefalinger for kost til børn. Hver dag får vi leveret et sundt og varieret frokostmåltid fra Food Factory, som er Søndervangskolens produktionskøkken. Udover frokostmåltidet får vi desuden leveret et eftermiddagsmåltid bestående af frugt og brød.

Det er Søndervang Dagtilbuds mål at skabe et miljø, hvor børns dagtilbudsliv er præget af et fokus på trivsel, livskvalitet og sunde kostvaner. Afdelingerne ser sig som et samlet Dagtilbud og vores service og tilbud omkring kost er på samme niveau i alle tre afdelinger. 

Hver mandag kan du finde vores menuplan på BørneIntra og vores Facebook side.

Børnene er med til at dække op til frokost, da vi mener, det er en vigtig del at præsentere for børnene. Det giver os desuden mulighed for at tale med børnene, om de ting vi dækker op med.

Vores principper for det sunde frokost måltid

  • Kosten skal være varieret og af høj ernæringsmæssig værdi.
  • Kosten skal have fokus på årstidernes frugt og grønt.
  • Maden skal være frisk og se indbydende ud
  • Der skal være så få praktiske opgaver som muligt forbundet med opgaven (oprydning/opvask) for det faste personale.
  • Vi foretrækker økologiske produkter.
  • Alle børn skal kunne blive mætte af frokostmåltidet.
  • Der serveres ikke svinekød i nogen afdelinger.

 

Økologi

Vores kontrolrapport

 

Godt at vide...